menu
Word Lid
Kandidaten gemeenteraadsverkiezingen
Destelbergen -

De lokale Vlaams Belang-fractie lanceert samen met lijsttrekster en raadslid Henriette Scheire tien kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Wij rekenen op drie verkozenen zodat wij voor onze mensen een niet mis te verstane krachtige stem kunnen zijn die onmisbaar is voor het het komende beleid in onze gemeente. Ons speerpunt is alvast verzet tegen een fusie met Gent.”

Henriette Scheire, Martin Vlaeminck, Carlo Gissens, Patrick Geys, Daniël Schauwvliege, Tinneke Robbe, Françoise Bonne – een juriste overgekomen van het lokale N-VA-bestuur -, Nadia Demeyer, Tania Van den Kerkhove, Rudy Debleecker en Freddy Moerman vullen al een halve lijst van Vlaams Belang, maar die kan tot begin september nog aangevuld worden, laat secretaris Geert Goubert weten. De partij lanceert daarmee vooral een reeks nieuwe namen, die kritisch willen zijn voor het beleid van de volgende legislatuur.

Speerpunten voor het volgende beleid

Op hun programma aandacht voor meer veiligheid, het ten allen prijze vermijden van een fusie met Gent, een stop voor wat zij megalomane en geldverslindende projecten noemen, waaronder de gemeenteschool in het centrum, de sport- en recreatiesite Nederbroek in Heusden en het fabrieksgebouw in Laarne. ‘Die zullen onvermijdelijk tot hogere belastingen leiden”, klinkt het. Ook de Schelde-arm krijgt aandacht: die moet in de eerste plaats leefbaar worden voor de mensen, niet alleen voor de vogels. De partij staat ook voor een nultolerantie op drugsmisbruik, en wil een betere gemeentelijke dienstverlening voor wie het digitale tijdperk nog niet is binnengetreden. Subsidies voor wat ze ‘ongecontroleerde ontwikkelingssamenwerking’ noemen is ook één van hun speerpunten voor 13 oktober.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF