menu
Word Lid
Eerst ONZE mensen

In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen bliezen afgelopen zondag vele enthousiaste kandidaten, militanten en sympathisanten verzamelen in Antwerpen.

Voor een tot de nok gevulde zaal wezen achtereenvolgens Filip Dewinter, Barbara Pas, Chris Janssens en Tom Van Grieken op de inzet en het belang van deze gemeente- en provincieraadsverkiezingen.

Nationaal voorzitter Van Grieken maakte bij deze gelegenheid de balans op van de regering: “We kregen geen Vlaamse autonomie. We kregen ook geen communautaire ‘cola light’. We kregen zelfs geen ‘communautaire cola zero’. We kregen gewoon zero over de volle lijn.”

Terwijl de Vlaamse belastingbetaler onverminderd de melkkoe van de Belgische regering blijft, telt dit land niet minder dan vier ministers voor Energie “die er de afgelopen vier jaar voor gezorgd hebben dat u morgen mogelijk zonder stroom zal zitten.” Voor Van Grieken zijn de grenzen van het Belgisch surrealisme niet alleen bereikt, maar overschreden. Dat is – niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk – het geval voor de immigratiekwestie: “Als oppositielid zou Theo Francken brandhout gemaakt hebben van het beleid dat hij vandaag voert.”

“Zoals het in de aanloop naar de verkiezingen van 2014 beloftes regende, hagelde het de voorbij vier jaar loze aankondigingen, om tenslotte aan het einde van de rit te eindigen in een stortvloed aan uitvluchten”, luidde de eindbalans.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF