menu
Word Lid
Aanzienlijk hogere belastingen in Destelbergen/Heusden zijn onvermijdelijk.

Het huidige gemeentebestuur had met de bestaande reserves de belastingen kunnen verminderen.

In de voorbije 5 jaar heeft men de financiële reserve van de gemeente (13 miljoen euro) afgeroomd naar 3,8 miljoen in 2025. Dat komt ondermeer door nieuw personeel (+ 4 miljoen euro), hoge bedragen voor studiebureaus en een nutteloze dure investering in een nieuw logo.

Maar men heeft ook megalomane projecten gestart waarvan de schulden worden doorgeschoven naar de volgende besturen en waarvoor de belastingbetalers vooral de volgende jaren zullen moeten opdraaien: 8,1 miljoen euro i.p.v. de voorziene 4,5 miljoen euro voor de bouw van de gemeentelijke basisschool (de bouw van de school wordt nu zelfs stilgelegd door een fout in de aanbesteding), minstens 10 miljoen euro (er was 3,5 miljoen euro voorzien) voor de nieuwe sportinfrastructuur Nederbroeken (€ 500 belastinggeld per inwoner!!!) en dit zonder de kost van de drainage, 5 miljoen voor het fabrieksgebouw aan de Laarnebaan waar men het OCMW-personeel wil onderbrengen.

In Nederbroeken komen vijf nieuwe voetbalterreinen + sanitair, tribune en cafetaria voor KFC Hedes, de voetbalfusieploeg van FC Destelbergen en KFC Heusden. De huidigee voetbalinfrastructuur moet toch ruimschoots volstaan (de wedstrijden van het eerste elftal worden nu gespeeld voor hooguit 50 toeschouwers). De meeste fanionspelers van FCD zijn ook geen inwoners van onze gemeente.

Een nieuwe sportzaal is daarentegen wel aangewezen gezien de overbezetting van de zaal in de Bergemeers (bouwjaar 2015).

Op een ogenblik dat zeer velen de maandfactuur niet meer kunnen betalen is het voor het Vlaams Belang van Destelbergen/Heusden onaanvaardbaar dat het Open VLD – N-VA bestuur nieuwe grote belastingen voorbereidt.




Nieuwe  DURE sportinfrastructuur

Destelbergen is wel degelijk een sportgemeente en een goede sportinfrastructuur is noodzakelijk.

Voor al de clubs gaat men nu de nieuwe sportsite Nederbroeken (tegen Laarne, en op 9 km van het Eenbeekeinde) realiseren: voetbalinfrastructuur, sportzaal en cafetaria. De kostprijs (voorlopig) is meer dan 10 miljoen euro en dit zonder drainage; dit is € 550 per inwoner. Dit bedrag zal niet volstaan en er zal ook nog werk zijn aan de omliggende wegen. De gemeente wil dit laten bouwen door een consortium van drie bedrijven waardoor men zeker niet de goedkoopste prijs zal hebben.

Sportschepen Demeyer rekent op een subsidie van de Vlaamse overheid (Sport Vlaanderen) en ook geld van de twee fuserende voetbalclubs wat zeer twijfelachtig is.

Er zal daar een mobiliteitsprobleem ontstaan en er is geen busverbinding.

In het sportcomplex van de Bergemeersen komen nu zeer veel niet-inwoners sporten; de helft van de knappe turnclub Athena zijn geen inwoners en dat is ook zo bij de even knappe tennisclub Racso.

In de fanionploeg van FC Destelbergen speelt maar één inwoner van Destelbergen en bij KFC Heusden waar men vooral voor de jeugd opteert zijn ook veel spelers van buiten de gemeente. Naar hun wedstrijden komen een honderdtal toeschouwers kijken.

Vlaams Belang is voor een goede sportinfrastructuur maar betaalbaar en iets bescheidener.

Vlaams Belang zag ook liever dat er een intergemeentelijke samenwerking was om het nieuwe complex te realiseren en te betalen.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF